dj-dano-logo-dreamteam
dj-dano-logo-dreamteam

Dano

DJ Dano is één van de grondleggers van de hardcore scene. In 1984 begon Dano te draaien voor verschillende lokale piratenzenders in Amsterdam. Twee jaar later werd hij journalist voor een krant voor jongeren, waar hij schreef over muziek en uitgaan. Op een avond besloot hij de Roxy discotheek te bezoeken, Dano was erg sceptisch over deze hele nieuwe scene genaamd dance. Vier uur later, bezweet en moe, besefte hij dat hij non-stop aan het dansen was. “Na mijn ervaring in de Roxy realiseerde ik me dat ik verkocht was en dat elektronische muziek mijn roeping was.” En die nacht werd Dano ongeneeslijk geïnfecteerd door het ‘acid virus’. Vanaf dat moment kreeg hij zijn eigen show genaamd ‘Acid Explosion’ op een lokale radiozender en werd al snel resident DJ in de Mazzo club.

In 1992 explodeerde de dancescene op massale schaal. Tijdens een kolossaal housefeest in Utrecht trad Dano op met zijn collega’s Buzz Fuzz, Gizmo en de Profeet. Daar en toen werd de geboorte van het legendarische ‘Dreamteam’ gemarkeerd. Dit hardcore feest was het begin van de immense hardcore scene en in korte tijd groeide Leeflang uit tot een van de leidende keizers van hardcore.

De daaropvolgende jaren zijn het best te omschrijven als een achtbaanrit op topsnelheid die hem naar alle grote nationale en internationale feesten bracht; Hellraiser, Thunderdome, Mayday en Love Parade, om er maar een paar te noemen. Deze man heeft de hele wereld afgereisd om zijn muziek te spelen, maar herinnert zich dat de tournee in Australië met het Dreamteam zonder twijfel het meest memorabele evenement in die tijd was. “De sterkere vriendschap die werd ontwikkeld, de prachtige landschappen en het hysterische publiek; dit zijn dingen die ik nooit zal vergeten.”

Niet alleen is Dano vier keer op rij gekozen als beste hardcore DJ, maar hij is ook bekend om zijn producties. Hij maakt tracks voor labels zoals Mokum, ID&T, Dreamteam Productions en IST, om er maar een paar te noemen. Deze man heeft ook kwalitatieve remixes gemaakt, zoals ‘T-1000’, afkomstig van de heavy metal band Fear Factory. Een van de meest indrukwekkende projecten in zijn carrière is zijn hardcore remix voor ‘I Wanna be a Hippy’, die alleen al in Duitsland 250.000 exemplaren heeft verkocht en resulteerde in een gouden plaat.

De legende is nog steeds een van ‘s werelds beste hardcore DJs, zelfs voor de tweede generatie, misschien zelfs de derde.